Anca-Dragu

Anca Dragu

Romania

De profesie economist, Anca Dragu ocupă funcția de Președintă a Senatului din luna decembrie a anului trecut. A fost ministru al Finanțelor în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017.

Anca Dragu deține o diplomă de licență și un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din București, un master în Politici Publice și Aderare la UE, absolvit în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București și a urmat un program de studii postuniversitare în cadrul universităților Georgetown University și George Washington University.

Anca Dragu a dobândit experiență în decursul celor 24 de ani de activitate profesională atât la nivel național, cât și internațional în mediul public și privat. A fost consilierul Directorului General Adjunct al Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene, după o experiență de 12 ani în cadrul biroului Fondului Monetar Internațional din București, a lucrat ca economist în cadrul Băncii Naționale a României. A făcut parte, de asemenea, din echipa de conducere E.ON România.

”Whoever is afraid of feminism, is afraid to admit and accept that, fundamentally, women are strong beings. In various societies, over centuries, political leaders have made use of many skills and tricks to keep women power under control. On the other hand, power comes with responsibility – always. Admitting that you are strong means taking responsibility for this power. Sometimes that overwhelms.”

Liliana Popescu
Vice-Rector SNSPA
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.